Gamla Industrilampor

Att använda sig av industrilampor för att skapa rätt atmosfär i ett rum är idag mycket vanligt. industrilampa

Det är en stark trend att lyfta fram den gamla, rustika känslan samtidigt som detta kan kombineras med moderna inslag.

Gamla industrilampor är därför starkt eftertraktade på second hand butiker och loppisar. Här hittas lamporna som har den ålder som de verkligen ser ut att ha. Rosten är äkta och färger samt former kommer från 50-, 60-, och 70-talet.

På grund av dess stora popularitet är även utbudet av industrilampor, med äldre känsla, blivit stort i lamp- och inredningsbutikerna. Här finns allt från de ”fusk”-ärgade kopparlamporna till de i zink eller annan metall. Men metall är det i stort sett alltid eftersom det är det material som just karakteriserar denna sort av lampa. Däremot finns det alltid undantag och så också i detta fall. Nyare modeller kan vara tillverkade i plast men som liknar metall och det finns även några modeller som helt saknar kåpa.

Men för den som verkligen vill ha en lampa med ålder och inte bara en som ser ut att ha detta är andrahandsmarknaden att rekommendera. Problemet med denna marknad är däremot att många inte annonserar dem som just en industrilampa utan lägger ut annonser online med rubriken ”lampa”. På så vis försvinner många godbitar i en djungel av andra annonser. Med tanke på att efterfrågan är stor borde både de som säljer second-hand online samt de som säljer i butik tjäna på att lyfta fram dessa lite extra och framhäva att det just är industrilampor.

Det ska tilläggas att industrilampor mycket väl kan ha en modern design och till och med en futuristiskt. De som söker denna sorts lampa behöver alltså inte söka efter en gammal stil – även den äldre stilen är mycket vanlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *